Megrendelés

Megrendelés
éj

Egy tál dödölle

Kérem hívjanak! Hegyi Máté Zsombor 06-30 420-3810

Dödöllénk 2013 évben elnyerte az Őrségi Nemzeti Parki Termék védjegy használatának jogosultságát.

Őrségi Nemzeti Parki Termék

Mozgó büfémmel szívesen veszek részt rendezvényeken, fesztiválokon, nagyobb összejöveteleken! Kérem hívjanak! Hegyi Máté Zsombor 06-30 420-3810

Elfogadóhely

Erzsébet utalvány elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
K&H Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

 

Környezettudatosság

Az Őrség Vendégháztulajdonosai büszkék arra, hogy környezettudatosan élnek és így fogadják vendégeiket is.
Miért tartjuk környezettudatosnak az Őrség Vendégházat?


 1. Munkát és tisztességes jövedelmet biztosítunk helyi lakosoknak.
 2. Minimalizáljuk a hulladék-kibocsátást, ami pedig mindenképpen termelődik, azt szelektíven gyűjtjük, komposztáljuk.
 3. Energia- és víztakarékosságot szolgáló intézkedéseket vezettünk be, például esővízzel öntözünk és tudatosítjuk vendégeinkben a zuhanyzás előnyét a kádfürdéssel szemben.
 4. Környezetbarát tisztítószereket használunk.
 5. Vendégeink olvashatják a Zöld újság környezetformáló híreit.
 6. Informáljuk vendégeinket az Őrség környezeti és kulturális sajátosságairól: túratérkép, aktualitások a honlapon, fesztiválok, biotermelők, érdekességek, szabadidős programok, műemlékek, kiállítások.
 7. Átfogó tájékoztatást adunk a tömegközlekedésről, takarékossági megfontolásból a szervezett túrákra (bortúra, energiatöltő túra…) a saját kisbuszunkkal utaz(ta)unk.
 8. Őrségi szállásunk védett területen, az Őrségi Nemzeti Park szívében fekszik, erdővel, mezővel körülvett rész. 
 9. Mezítlábas tanösvényen lépkedve vendégeink testközelben találkozhatnak a természettel.
 10. Szálláshelyünk környezetbarát építőanyagai: tégla, fagerenda, falambéria, amelyeket csak lenolajkencével, illetve biofestékkel kezeltünk, mert a fa él, melegít, és csodálatos illatot áraszt. 
 11. Vendégeink antiallergén matracokon alhatnak, és egyedi, kézzel készített fabútorokon pihentethetik a túrázás során megfáradt tagjaikat.
 12. Környezettudatos szállásadóként felhívjuk a figyelmet az őrségi régió ínyencségeire. Ezeket beépítve az ételeinkbe, megismertetjük a vendégekkel az Őrség aranyát, a tökmagolajat, a tökmagpástétomokat, a kukorica-, hajdina- és krumplimálét, a dödöllét, erdei gombákat, vargányát, az őrségi tejtermékeket.
 13. A régió biotermékeit megvásárolhatják az Őrség Vendégházban, például: lekvárt, pálinkát, bort, különféle gyümölcsöket, szezonális termékeket.
 14. Azt javasoljuk, hogy a programok hajszolása helyett a vendégünk szippantson bele Gyantaország alpesi levegőjébe, adjon időt önmagának, hogy az érzékszerveire hasson illat, íz, dallam. Korunk igazi luxusa a csend, az egyszerűség, a virágos mezőktől és szénától illatos levegő, no és a csillagos ég. 
 15. A Lénárd Koppány Kertben ősi, őrimagyarósdi almafákat, körtefákat ültettünk, hogy ezeket az értékeket is meg tudjuk őrizni a jövő számára. Az oltványként kiültetett 63 facsemete fajtanév, és az örökbefogadók neve szerint táblákkal jelölve tekinthetőek meg.
 16. Gyógynövénygyűjtő túrákat szervezünk, kapcsolódva az Őrségi Nemzeti Park nyílt túráihoz.

Szeretnénk egy rövid szemelvényt megosztani honlaplátogatóinkkal. A kivonat Nagy Zsuzsanna szakdolgozatából származik, amit az INTERNATIONAL WELLNESS INSTITUTE-nak írt, Bio a Wellness-ben címmel.

" Egészségközpontú parasztgazdaság

 • A gazda vagy felesége egészségügyi képesítéssel rendelkezik, különleges egészségjavító ajánlat közvetlenül a gazdaságban (masszázs, Kneipp-kúra, teljes értékű bio-konyha, kineziológia, stb.)
 • Egyértelműen elválasztott dohányzó- és nemdohányzó-helyiségek, természetes anyagokból készült berendezés, konyhakert gyógy- és fűszernövényekkel.
 • Az ellátás területén: bio-konyha teljes értékű alapanyagokkal. Irodalom a testi, szellemi, lelki egészség témaköréből, stb.

Ezt már szerintem sokkal inkább tekinthetjük wellness-nek - wellness panziónak. A szénában fürdés, a gyógynövény-fürdők, a gyógynövénnyel tömött párnán alvás, a lazító masszázs, a vízkúrák, kineziológiai kezelés, végső soron a stresszoldás mind jó lehetőség lenne Magyarországon is.
Valójában ez nálunk egyelőre csak a wellness szállodákra koncentrálódik. (Ott viszont jóval szegényesebb a választék bio termékekből - ráadásul háromszor olyan drága lesz az étel ára, mire az asztalra kerül, mivel nem termeli, hanem vásárolja azt.)

Ettől fél az Őrség Vendégház vezetője is, aki 15 éve működteti a panzióját az Őrségi Tájvédelmi körzetben lévő Őrimagyarósdon. Gyönyörű természeti környezetben vannak az épületek - külön wellness részleggel. Teljesen elvarázsolja a látogatót a mesebeli táj, ahol a gólya csak sétál az embertől alig néhány méterre.

Őrség Vendégház és Étterem

Természetes környezetben, természetbarát anyagokból alakították ki az épületek bútorzatát és berendezését, minden helyiségben, pl. a rongyszőnyegeket a közeli kastélyban fogyatékkal élők szőtték kézzel maradék anyagokból. Így az újrafelhasználás mellett, az ő munkájukat is támogatja a panzió tulajdonosa. Sok a faragott tárgy - egész különleges kialakítású a társalgó.

Szolgáltatások: étterem, grill estek, wellness hétvégék, hőlégballonozás, borkóstoló, lovaglás, kocsikázás, kemencében sütés, kerámiakészítés, teke, íjászat, horgászat, vadászat, idegenvezetés, kerékpár-kölcsönzés, műsoros estek, előadóművészekkel, kézműves foglalkozás, játszóház, céges tréningek, szabadtéri úszómedence, léböjt kúrák, életmód táborok, internet-szolgáltatás. Hatalmas élmény volt a két beltéri hinta. 80 fős étterem tartozik a házakhoz, nagyon finom ételekkel.

Őrség Vendégház társalgója

Látogass új honlapunkra!

 

Pihenjen nálunk!

Elérhetőségeink

Őrség Vendégház és Étterem
9933 Őrimagyarósd
Dózsa György utca 35.
+36 30 473 4317
+36 30 582 6631
+36 94 426 018
 E-mail: csilla@orsegvendeghaz.hu
hegyi.vilmos@orsegvendeghaz.hu 

 
Hívjon minket SKYPE-on:

Hívj Skype-on!

Őrségi hivatkozások

Az őrség feltétel nélküli híve és a kultúrális események egyik pezsgő központja a viszáki Kultúr-Pajta.
Ha Viszákra kirándul, nézze meg a Galéria 46 kiállításait, és látogasson el a Tündérkertbe.
Az Őrségi Vendégvárók nem titkolt célja, hogy sokrétű információval szolgáljon az érdeklődőknek az Őrség vidékéről, kedvet adjon az utazáshoz, és nem utolsó sorban megkönnyítse a vendégek és vendégfogadók egymásra találását.

Ingyenes WiFi

Ingyenes WiFi

Idegenforgalmi adó

Figyelem! Idegenforgalmi adó 150 Ft / fő / nap.
Szállás- és csomagáraink nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót.
Ez elszámolásra kerül szolgáltatásaink igénybevétele során.